Keiharde comedy Fissa gaat vanaf 4 februari los

17 dec 2015, by linda in Geen categorie

fissa nb

Vanaf 4 februari februari is de keiharde komedie Fissa te zien in de bioscoop. Fissa vertelt het verhaal van drie jongens die elkaar nodig hebben om hun examentijd te redden.

Het verhaal 
Wanneer de populaire Max (Yannick van de Velde) en Yous (Bilal Wahib) hun eindexamen in gevaar zien komen en het eindexamenfeest van nerd Ruben (Alex Hendrickx) het slechts bezochte feest van het jaar dreigt te worden, slaan de drie jongen de handen ineen. Tijdens een krankzinnige eindexamenperiode, eindigend in een keihard eindexamenfeest, leren de jongen zichzelf en elkaar pas echt goed kennen…

Op het randje
De productie van Fissa heeft een roerige tijd achter de rug. Het was lastig scholen te vinden die wilden meewerken aan de opnames van de film. Dit kwam met name door het script. Bovendien dreigde de opnames te stoppen, nadat buurtbewoners vreesden voor een Project X-achtige voorstelling. Gelukkig heeft de gemeente producent 2CFILM en co-producent Just Productions in het gelijk gesteld en konden de opnames worden voortgezet.

Cast
Yannick van de Velde (Aanmodderfakker) en Alex Hendrickx (App) spelen de hoofdrollen van oude vrienden Max en Ruben. Bilal Wahib (Spangas) is te zien als Yous. Ruben heeft bovendien een heimelijke crush op Anne Bo, een rol van Abbey Hoes (Nena). Belinda van der Stoep (Alleen maar nette mensen) is te zien als Ivana, het vriendinnetje van Max. Arjan Ederveen (Lang & gelukkig), Hans Kesting (Noord Zuid) en Miryanna van Reeden (Meiden van de Herengracht) zijn de gevreesde docenten op de middelbare school. Daarnaast zijn bijrollen weggelegd voor Anneke Blok (Soof) en rappers Adje & Lexxxus.

Bekijk hier de eerste beelden van de film.