Leontine Borsato, Caroline De Bruijn en Stijn Fransen in ‘First Kiss’

27 jul 2018, by linda in Geen categorie

JP_FK_640x360

Leontine Borsato gaat samen met GTST-actrice Caroline De Bruijn en Stijn Fransen een hoofdrol spelen in de bioscoopfilm ‘First Kiss’, dé film over make-up, social media, liefde en vriendschap. Leontine is Susan, de eigenaresse van het succesvolle cosmeticabedrijf First Kiss, het nummer 1 bedrijf als het aankomt op de verkoop van lipstick. Zij krijgt stevige concurrentie van de meedogenloze zakenvrouw Jeanette, gespeeld door Caroline, die het concurrerende cosmeticabedrijf Couleur de Paris runt. Stijn Fransen (‘GTST’, ‘Spangas’) speelt haar dochter Germaine, waarmee Jeanette het bedrijf met harde hand leidt. Andere rollen zijn weggelegd voor YouTubers Jeroen van Holland en Marije Zuurveld (winnaar VEED Award 2018; beste vrouwelijke YouTuber). ‘First Kiss’ is een productie van Just Productions en Gates Pictures en wordt geregisseerd door Roy Poortmans (‘De Familie Slim’). De opnamen gaan half augustus van start en de film wordt 28 november door Just Film Distribution uitgebracht in de bioscoop.

Het verhaal

First Kiss is een klein, maar succesvol cosmeticabedrijf gespecialiseerd in lipstick. Het bedrijf staat onder leiding van Susan (Leontine Borsato), die wordt bijgestaan door Bobby en Marlin (Marije Zuurveld en Jeroen van Holland). Susan’s dochter, Roos, is een typisch meisje van haar generatie. Ze maakt vlogs en presenteert haar eigen online talkshow “Give Roos a Kiss”, waarin ze met andere meiden praat over onderwerpen als jongens en verliefdheid, kortom girltalk. De grote concurrent van First Kiss is Couleur de Paris, een cosmeticabedrijf geleid door Jeanette (Caroline De Bruijn) en haar dochter Germaine (Stijn Fransen). Jeanette is een meedogenloze zakenvrouw die First Kiss wil overnemen. Als Susan een overname weigert, zint Jeanette op wraak. Ze zal er alles aan doen om First Kiss kapot te maken. Ze schakelt de hulp in van de knappe fotograaf Yannick, die Roos zogenaamd kan helpen met het filmen van haar vlog. Roos wordt tot over haar oren verliefd op hem en het gevoel is wederzijds. Niets lijkt een relatie in de weg te staan, tot Yannick door Jeanette gedwongen wordt de nieuwe lipstick van First Kiss te saboteren. De wereld van Roos stort in. Yannick is met de noorderzon vertrokken en First Kiss dreigt failliet te gaan…

Productie

‘First Kiss’ is geproduceerd door Just Productions en Gates Pictures, die na ‘De Familie Slim’ voor de tweede keer hun krachten bundelen. De regie is in handen van Roy Poortmans (‘De Familie Slim’) en het scenario is geschreven door Dick Bouquet (‘Fashion Chicks’, ‘Verliefd op Ibiza’). De film wordt uitgebracht door Just Film Distribution (‘Fashion Chicks’, ‘De Film van Dylan Haegens’).