Nieky Holzken: De Knock-Out Van Brabant

26 okt 2015, by linda in Geen categorie

NiekyDe Nederlandse kickbokser Nieky Holzken is de hoofdpersoon in zijn eigen realityserie. Dit maakte producent Just Productions zaterdag bekend nadat de sportman uit Helmond in Las Vegas de Glory-wereldtitel op zijn naam schreef. GLORY is het grootste kickboksgala ter wereld en het is de tweede keer dat de Helmonder de titel wint.

De reality-soap begint als Nieky zich in Helmond voorbereidt op het Kickboksgala GLORY in Las Vegas en volgt hem in zijn droom om zijn titel als wereldkampioen te heroveren. Nieky alias The Natura wordt in de serie fysiek en mentaal bijgestaan door zijn trainer en schoonvader Sjef Weber. Dat is een markant persoon die in het dagelijks leven autoverkoper is, maar tussen de bedrijven door zorgt dat Nieky in topvorm blijft en de juiste tegenstanders treft. Buiten de ring blijkt de kickbokser een hele aardige, gewone Brabantse familieman met een gezin bestaande uit zijn vrouw Nathellie, zoontje Geraldo (8) en oogappeltje Willisha.

Volgens Just Productions hebben de zenders ABC en Spike TV al interesse getoond in de reallifesoap. Aan Omroep Brabant vertelde Nieky zaterdag dat de serie aanvankelijk voor Nederland was bedoeld. “Ik heb nu gehoord dat Floyd Mayweather, de beroemde bokser, de best betaalde atleet ter wereld, die wil als het goed is een soap in Amerika gaan uitbrengen. De mensen in Amerika willen een soap van ons. We willen hem graag verkopen en wachten nog op goede reacties, maar na deze beelden zitten ze vast kwijlend te kijken, kunnen ze er niet meer omheen.”

Nu Nieky de top heeft bereikt in het kickboksen, wil hij zijn volgende droom waarmaken: wereldkampioen worden in het reguliere boksen; een prestatie die geen andere vechter ooit heeft behaald.

Nieky Holzken: De Knock-Out Van Brabant, iedere dinsdag om 21:30 uur bij RTL5.